Vóór bestelling, hoe weet ik welke internetsnelheid er bij mij thuis beschikbaar is?

De snelheid van het internet is afhankelijk van het specifieke adres. De te verwachten minimum- en maximumsnelheid op een specifiek adres zijn raadpleegbaar via onze website

De te verwachten en gegarandeerde snelheden, zijn de snelheden van het kabelnetwerk tot aan je modem. De snelheden die je in je woning haalt, zijn afhankelijk van: de kwaliteit van je wifi,  of je een ethernetkabel gebruikt, interferentie in je woning, enz.

Meer gedetailleerde informatie over de reële snelheden op een specifiek adres zal na activatie van de verbinding beschikbaar zijn via je My Viking-account.

Voor het vast internet bieden bieden wij je 3 opties: 

  • Onbeperkt snel internet: beschikbaar op een koperen lijn én op een fiberlijn. De theoretische maximale internetsnelheid voor dit abonnement is 100 Mbps in download, en 40 Mbps in upload. Je verbruik is onbeperkt.
  • Onbeperkt supersnel internet: enkel beschikbaar op een fiberlijn. De maximale internetsnelheid voor dit abonnement is 1 Gbps in download, en 500 Mbps in upload. Je verbruik is onbeperkt.
  • Onbeperkt hypersnel internet: enkel beschikbaar op een fiberlijn. De maximale internetsnelheid voor dit abonnement is 5 Gbps in download, en 1 Gbps in upload. Ook hier is je verbruik onbeperkt.
We activeren op jouw adres pas Mobile Vikings-internet als we je een minimum downloadsnelheid van 40 Mbps kunnen garanderen. Je kunt de beschikbaarheid op je adres steeds checken op onze website.