Welke snelheid kan ik verwachten van mijn VDSL lijn?

De vermelde snelheden zijn theoretische maximumsnelheden. De werkelijke snelheid is afhankelijk van de afstand tot de straatkast, waarmee je lijn is verbonden en het type van vectoring dat deze straatkast ondersteunt: 2,2 MHz, 1,1 MHz of 552 KHz. De werkelijke snelheden kunnen bovendien worden beïnvloed door verschillende factoren zoals bedrading in je huis, locatie van de modem, het vermogen van de processor op je pc, het aantal toestellen dat bandbreedte gebruikt, enz.

Het geautomatiseerde DLM-proces (vectoring) controleert en test je lijn enkele weken lang na de activatie. Na een positieve evaluatie, afhankelijk van de testresultaten, kan je lijnsnelheid verhoogd worden. Hou er rekening mee dat het DLM-proces volledig geautomatiseerd is. Het is een dynamisch proces op het huidige VDSL-netwerk. Als operator heeft Mobile Vikings geen enkele invloed op dit proces. Het DLM-proces blijft je lijn volgen en testen om een stabiele lijn en volledige kwaliteit te garanderen.