Wat jij al kunt voorbereiden voor de installatie:

  1. Er moet tijdens de installatie een meerderjarige persoon aanwezig zijn die ook jouw voorkeuren kent, zoals de locatie van de modem. De contactpersoon die je tijdens je bestelling opgaf, krijgt 2 dagen op voorhand een sms, en 30 minuten voor de afspraak een telefoontje.
  2. Zoek uit waar de ingangskabel je huis of het gebouw binnenkomt. Bijvoorbeeld via de garage, kelder, huiskamer, winkel... Zorg dat die ruimte makkelijk toegankelijk is voor onze installateur.
  3. Zorg ervoor dat er zo dicht mogelijk bij de modem een vrij en werkend stopcontact is.
  4. Denk al eens na over de binnenbekabeling en plaats van je apparatuur. Zijn er al kabels aanwezig? Zul je zelf de kabels plaatsen of onze installateur? Hoeveel en welke toestellen wil je aansluiten? Waar staan ze? De installateur checkt je huidige bekabeling en bekijkt samen met jou wat nodig is. Indien nodig worden er nieuwe kabels gelegd (dit is gratis zolang de nieuwe bekabeling niet langer dan 20 m hoeft te zijn en er niet door een vloer/plafond moet geboord worden). 
  5. Houd eventueel je laptop/pc en/of GSM toestel klaar de dag van de installatie.

Als je in een appartement woont, is het belangrijk dat je de syndicus op voorhand informeert over je installatie. Hij/zij kan je daarmee verderhelpen.

Bij een nieuwbouw of een renovatie is het aangeraden om (niet alleen voor je telecom), een wachtbuis te plaatsen. Zorg ervoor dat die een diameter van minstens 50 mm heeft, met een vlakke binnenwand en een trekdraad erin.

En vergeet niet: de installateur is van Proximus. ;-) Geen paniek dus!