Ik heb een eSIM. Wat als ik mijn smartphone kwijtraak?

Als je smartphone verloren of gestolen is, kun je je eSIM en je toestel laten blokkeren en een nieuwe vervang-eSIM aanvragen. Dat kan via de simkaartinstellingen in je My Viking-account. Je krijgt dan onmiddellijk een e-mail met de nodige instructies om die te activeren.

Om je toestel te blokkeren hebben we extra informatie nodig:

• Wat was het type toestel;
  • Waar ben je je toestel verloren (gemeente);
  • Wat was het tijdstip waarop je je gsm verloren hebt (dag en uur);
  • Wat is het IMEI-nummer van het toestel? Dat laatste kun je terugvinden op de verpakking of de aankoopfactuur van je toestel.
  • Heb je een abonnement? Je abonnement loopt gewoon verder.
  • Heb je een herlaadkaart? De resterende belwaarde wordt automatisch overgezet naar je nieuwe simkaart.