Heel eenvoudig. Meteen na je bestelling krijg je een e-mail met een activatiecode om je eSIM te activeren. Via de rode knop in die e-mail ga je naar je My Viking-account en voer je daar de code in.

Zodra dat gebeurd is, krijg je een tweede e-mail met een QR-code die je scant met de camera van je GSM of die je scant via de instellingen van je GSM, en je eSIM wordt geactiveerd. 

BELANGRIJKE TIPS:

  • Zorg ervoor dat je telefoon met wifi verbonden is voor je de QR-code scant.
  • Als je een bestaand nummer bij een andere operator overdraagt naar een eSIM van Mobile Vikings, moet je voor je de QR-code scant de fysieke simkaart van de vorige operator uit de telefoon verwijderen.
  • Ook als je een fysieke simkaart van Mobile Vikings vervangt door een eSIM van Mobile Vikings, moet je voor je de QR-code scant die fysieke simkaart uit de telefoon verwijderen.
  • Om veiligheidsredenen kun je een QR-code maar éénmaal scannen. Als het een tweede keer niet werkt, neem je contact op met onze helpdesk.
  • Goed om weten: als je een bestaand nummer bij een andere operator overdraagt naar een eSIM van Mobile Vikings, start de overdracht van je nummer naar Mobile Vikings zodra je de activatiecode in je My Viking-account invoert (dat duurt maximaal 1 werkdag). Zodra de overdracht afgerond is, krijg je de e-mail met de QR-code. Hou daar dus rekening mee bijv. op vrijdag of in het weekend).