Je kan je eSIM heel eenvoudig activeren. Zorg er zeker voor dat jouw telefoon met wifi verbonden is. Draag je een bestaand nummer bij een andere operator over naar een Mobile Vikings eSIM? Verwijder dan de fysieke simkaart van de vorige operator uit jouw telefoon voor je de QR-code scant. 

Om jouw eSIM te activeren volg je deze stappen:

  • Meteen na je bestelling krijg je een e-mail met een activatiecode om je eSIM te activeren. Via de rode knop in deze e-mail ga je naar je My Viking-account en voer je daar de code in.
  • Eenmaal geactiveerd, krijg je een tweede e-mail met een QR-code. Het is belangrijk dat je de QR-code enkel via de instellingen van je gsm scant en niet rechtstreeks via de camera-app.

Toch niet 100% zeker van je stuk? Maak dan gebruik van de configuratie wizard voor de activatie van je eSIM-profiel: selecteer het merk en model van je toestel en je bent vertrokken!

Scan de QR-code die je van ons ontvangt enkel via de instellingen van jouw telefoon en niet via de camera-app. Om veiligheidsredenen kun je deze QR-code maar eenmaal scannen. Lukte het de eerste keer niet? Vraag dan gemakkelijk via jouw My Viking-account een nieuwe eSIM op.
Als je een bestaand nummer bij een andere operator overdraagt naar een Mobile Vikings eSIM, start de overdracht van je nummer naar Mobile Vikings zodra je de activatiecode in je My Viking-account invoert. Dit duurt maximaal 1 werkdag. Zodra de overdracht afgerond is, krijg je de e-mail met de QR-code. Hou daar dus rekening mee als je de activatie bijvoorbeeld op vrijdag of in het weekend uitvoert.