Waarom kan ik geen mobiele data gebruiken buiten de EU?

Bij Mobile Vikings kun je niet mobiel surfen buiten de EU om onverwacht hoge kosten te vermijden. Zo krijg je als Viking niet onverwacht een torenhoge factuur/aanrekening voor je abonnement, of gebruik je niet onbewust al je belwaarde meteen op.

Waarom? Wel, buiten de EU surf je mobiel aan € 13/MB en zit je dus meteen aan je maximumbedrag buiten je abonnementsbundel (standaard is dat maximaal € 50). Ter illustratie: je moet daarvoor amper  5 MB gebruiken. Dat is bijvoorbeeld eenvoudigweg je Facebook-app openen, en je bent er al. En als dat gebeurt, heb je niet alleen een onaangename verrassing op je volgende factuur/aanrekening, je kunt dan ook niet meer surfen of inkomend of uitgaand bellen of sms'en. Als je aan je maximumbedrag buiten bundel komt, zijn we namelijk verplicht om al je diensten te bevriezen. Voor een herlaadkaart gebruik je je belwaarde om mobiel te surfen buiten de EU, en ook die raakt zo snel op.

Fijn is dat niet, maar door deze maatregel vermijden we dat voor eens en altijd.

Buiten de EU kun je wel bellen en gebeld worden, en sms’jes sturen en ontvangen. De prijzen daarvoor kun je op onze roamingpagina in detail bekijken. 

Om toch mobiel te surfen buiten de EU raden we je aan om zoveel mogelijk wifi te zoeken, of om een lokale simkaart te gebruiken. Meestal vind je die al op de luchthaven.