Kan ik mobiele data gebruiken buiten de EU?

Bij Mobile Vikings blokkeren we mobiele data buiten de EU om onverwacht hoge kosten te vermijden. Zo krijg je als Viking niet onverwacht een torenhoge factuur/aanrekening voor je abonnement, of gebruik je niet onbewust al je belwaarde meteen op.

Toch nood aan mobiele data buiten de EU? We’ve got you covered! Met de Global Data Pass kan je mobiele data gebruiken in heel wat landen buiten de Europese Unie. Alle details vind je hier.

Waarom wordt data buiten de EU geblokkeerd? Wel, buiten de EU surf je mobiel aan € 13/MB en zit je dus meteen aan je maximumbedrag buiten je abonnementsbundel (standaard is dat maximaal € 10). Als dat gebeurt, heb je niet alleen een onaangename verrassing op je volgende factuur/aanrekening, je kunt dan ook niet meer surfen of inkomend of uitgaand bellen of sms'en. Als je aan je maximumbedrag buiten bundel komt, zijn we namelijk verplicht om al je diensten te bevriezen. Voor een herlaadkaart gebruik je je belwaarde om mobiel te surfen buiten de EU, en ook die raakt zo snel op.

Je kan natuurlijk ook zoveel mogelijk wifi ter plekke zoeken, of om een lokale simkaart te gebruiken. Meestal vind je die al op de luchthaven. Buiten de EU kun je wel bellen en gebeld worden, en sms’jes sturen en ontvangen. De prijzen daarvoor kun je op onze roamingpagina in detail bekijken.