Ik verhuis naar een nieuwbouw, wat nu?

Je verhuist naar een nieuwbouw, spannend!
Maar aan wat moet je juist denken als je gaat verhuizen? 

  1. Plaats een wachtbuis: zorg ervoor dat die een diameter van minstens 50 mm heeft, met een vlakke binnenwand en een trekdraad erin.De wachtbuis moet van buiten naar binnen lopen (tot in de woning). Plaats deze strategisch, bij voorkeur bij de meterkast waar de installatie zal plaatsvinden. In dit artikel geven we je meer details over de installatie van een wachtbuis. 
  2. Check of er een distributiepunt aanwezig is: in de wachtbuis komt namelijk een kabel dat verbonden is met het dichtstbijzijnde distributiepunt. Geen distributiepunt in je straat betekent geen beschikbaar kabelnetwerk, dus geen internetdiensten. Check op onze website of er een kabelnetwerk in jouw straat is.
  3. Als het gebouw winddicht is (dak, ramen en deuren geplaatst) en de bovenstaande 2 puntjes in orde zijn, kan je alvast de installatie aanvragen:
    • Ben je al Viking? Dan doe je dit via je  My Viking-account: open je internetabonnement en ga dan naar het tabje ‘Product’, klik daarna op ‘Abonnement verhuizen naar een nieuw adres’. Volg daarna de stappen om je verhuis te voltooien.
    • Wil je graag Viking worden? Bestel hier gemakkelijk je internet. 

Nadat je een dag hebt gekozen voor de installatie, brengt Mobile Vikings alles in orde. Zodat je in no-time snel en zorgeloos kunt surfen.