Hoe installeer ik mijn eigen hardware voor internet thuis?

Vanaf 01/11/2024 kan je zelf kiezen welke hardware je gebruikt voor internet thuis: die van Mobile Vikings of je eigen apparatuur. Hieronder geven we je enkele tips voor de installatie van je eigen hardware:

  • Voor je begint: informeer je goed over wat er bij het gebruik van eigen hardware allemaal bij komt kijken. Check zeker onze nuttige artikelen op de FAQ-pagina.
  • Lees aandachtig de handleiding van de fabrikant en volg de instructies; de installatie is afhankelijk van apparaat tot apparaat. 
  • Hou de Mobile Vikings hardware goed bij: mochten er zich ooit problemen voordoen op jouw lijn, zullen we je vragen onze hardware terug aan te sluiten. Voor de wijze Vikings van de helpdesk is het helaas onmogelijk alle bestaande hardware op de markt te kennen en je bij storingen je hierin te ondersteunen.
  • De gekozen hardware moet aan bepaalde technische eisen voldoen, die vind je hier terug.
Check zeker onze partners voor de aankoop van je hardware op de Viking Deals-pagina: krijg Vikingpunten en verlaag zo je factuur. Meer info over Viking Deals vind je hier terug.
Wij kunnen je niet garanderen dat alles altijd goed en veilig zal werken als je je eigen hardware gebruikt. Stel je je apparaten verkeerd in, kan het gebeuren dat het zelfs helemaal niet werkt. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele opgelopen schade tijdens de installatie van je eigen hardware. Daarom raden we je aan een kijkje te nemen naar onze andere nuttige artikelen.