Wat is visual voicemail en hoe werkt het?

Met visual voicemail krijg je een handig overzicht van je voicemailberichten in een visuele inbox op je telefoon. Vergelijkbaar met de inbox van je e-mail dus.

De belangrijkste voordelen:

  • Je kiest zelf welk voicemailbericht je eerst wilt afspelen zonder te bellen naar 1933 en zonder een lang keuzemenu.
  • Je krijgt ook weer een melding bij elk nieuw bericht.
  • Per voicemailbericht zie je de naam van de afzender, de datum en het tijdstip.
  • Vanuit die visuele inbox kun je makkelijk een bericht verwijderen, rechtstreeks op je telefoon bewaren of zelfs doorsturen.
  • Je kunt visual voicemail altijd zelf ook uit- of inschakelen via de instellingen van je toestel, of door 1933 te bellen (voor iPhones).
  • Je nieuwe berichten blijven ook nog beschikbaar via 1933. Voor nieuwe berichten krijg je geen melding meer via sms, maar via je telefoon-app.

Visual voicemailberichten gebruiken data: wifi of mobiele data. Voor een bericht van 30 seconden is dat 28,35 Kb, of (hou je vast) 0,02835 MB. Dat is dus echt héél weinig data. Als je geen wifi hebt of je mobiele databundel op is:

  • voor mobiele abonnementen: hiervoor wordt een minieme buitenbundelkost gerekend van € 0,10/MB op je volgende aanrekening/factuur, tenzij je de limiet voor kosten buiten bundel op € 0 hebt ingesteld voor dat specifieke telefoonnummer. In dat laatste geval kun je ook je visual voicemail deactiveren en klassieke voicemail gebruiken.
  • voor herlaadkaarten: dat bedragje gaat van je belwaarde af

Wanneer is visual voicemail beschikbaar?
Voor alle Android-toestellen, op Samsung na, is visual voicemail al beschikbaar. In de komende maanden zal dat ook het geval zijn voor Samsung. Vanaf het najaar zal visual voicemail ook voor iOS-toestellen beschikbaar zijn. Als je liever de klassieke voicemail gebruikt, kun je visual voicemail natuurlijk ook uitschakelen.

Het is moeilijk een concrete timing mee te geven: we volgen het tempo van Apple (voor iOS) en Samsung. Zodra visual voicemail voor een bepaald telefoonnummer actief is, brengen we je natuurlijk meteen persoonlijk op de hoogte.

Om visual voicemail op een Huawei-toestel te kunnen gebruiken, moet je toegang hebben tot de Google Play Store en de Telefoon van Google app downloaden. Met een Huawei P30 (2019) of een ouder toestel is dat mogelijk. Met een recenter toestel kan je visual voicemail spijtig genoeg niet gebruiken.