Internationale vluchten/waters - wat zijn de non-EU-tarieven?

Ben je op reis buiten de EU? Dan blokkeren we automatisch je mobiele data om onverwacht hoge kosten te vermijden. Wil je toch mobiel surfen buiten de EU? Dat kan! Met de Global Data Pass kan je mobiele data gebruiken in heel wat landen buiten de Europese Unie. Alle details vind je hier terug.

Wanneer je met de boot op of met het vliegtuig boven internationale waters reist, kun je in alle redelijkheid veronderstellen dat je toestel niet langer verbindt met een antenne op de grond. In plaats daarvan zal het verbinding maken met een satelliet, waardoor de kosten snel kunnen oplopen.
Wil je graag een idee hebben van die kosten? Bekijk dan zeker de calculator op onze roaming pagina en kies het land dat je zou bellen.

Om de kosten te drukken kan je proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi of een lokale simkaart met bijhorende lokale tarieven aan te schaffen. Deze vind je meestal op de luchthaven.
Wil je kosten buiten de EU vermijden? Schakel je voicemail uit. Anders worden oproepen die naar jouw voicemail worden doorgeschakeld toch aangerekend. Dit kan gemakkelijk via je My Viking-account.