Waar plaats ik het best mijn wifi-boosters?

Hoe weet ik welke modem ik heb?
B-box 3
Internet Box
Internet Box+
Aan de hand van de onderstaande foto's kan je makkelijk te weten komen welke modem er bij jou thuis geïnstalleerd is.

 • B-box 3:
  BBOX_3V%2B_3-4_DROITE.png
  Heb je een B-box 3? Klik dan op het tabje ‘B-box 3’ om te zien waar je je wifi-boosters best kunt plaatsen.

 • Internet Box:
  5-4.png
  Heb je een Internet Box? Klik dan op het tabje ‘Internet Box’ om te zien waar je je wifi-boosters best kunt plaatsen.

   

 • Internet Box+:


Heb je een Internet Box+? Klik dan op het tabje ‘Internet Box+' om te zien waar je je wifi-boosters best kunt plaatsen.

Om je wifi-booster goed te plaatsen en je wifi in je woning te optimaliseren, hou je best met een aantal dingen rekening:

 • Als je de wifi-booster enkel via wifi kan aansluiten op je modem, kan eventuele vloerverwarming/de grootte van je woning/isolatie of constructies in vloer en/of plafond het bereik van je booster verkleinen. 
 • We raden je dan ook sterk aan om je wifi-booster via een netwerkkabel op je modem aan te sluiten. In sommige (nieuwbouw-) woningen is die bekabeling aanwezig en beschikbaar via outlets in de muur.

 

In andere gevallen is het aangeraden om boosters te bestellen die via het stroomnetwerk werken (zogenaamde powerlines) om zo een goede internetverbinding in de hele woning te garanderen. Powerlines zijn beschikbaar bij een aantal Viking Deal-partners. Zo verdien je er ook nog eens Vikingpunten mee!

Hier lees je hoe je je wifi boosters installeert.

Om je wifi-booster zo optimaal mogelijk te gebruiken, kan je deze best op een centraal plekje zetten tussen je internet box en het toestel dat wifi moet kunnen ontvangen. Zet de booster aan, en check of het positioning lampje groen kleurt. Is dit niet het geval? Plaats de booster dan dichterbij de internet box.

Als je thuis een intern ethernetnetwerk hebt, kan je de wifi-booster hier ook mee verbinden via een ethernetkabel om je wifi-netwerk uit te breiden of om een tweede apparaat aan te sluiten via de tweede poort. Als je de wifi-booster hebt aangezet, zal het positioning-lampje blauw kleuren. All done!

Hier lees je hoe je je wifi boosters installeert.

 

De Wi-Fi Boosters maken gebruik van EasyMesh technologie, waardoor de boosters met elkaar kunnen verbinden. Dit komt de kwaliteit van de verbinding ten goede en je zal daardoor binnen een grotere oppervlakte van je wifi gebruik kunnen maken. Dankzij wifi 6, verbindt jouw toestel ook automatisch met de wifi-booster die de beste verbinding biedt. Deze optie is standaard actief vanaf het moment dat er twee wifi-boosters geïnstalleerd zijn.

 

Scherm_afbeelding_2023-04-24_om_12.33.17.png

Om je wifi-booster zo optimaal mogelijk te gebruiken, hou je best met een aantal dingen rekening:

 • Zet hem op de juiste plaats: idealiter halfweg tussen de Internet Box+ en de plaats waar je een beter wifi-signaal wilt.
 • In een andere ruimte dan de Internet Box+. Het heeft geen nut om de booster te dicht bij je modem te plaatsen. Plaats hem liever in een andere kamer of op een andere verdieping als je er meer dan één hebt.
 • Zorg voor voldoende ruimte: meer dan een meter van de grond, in een open ruimte (bv. Op een meubel) en liefst zonder al te veel obstakels tussen de modem en de booster (vb.: betonnen muren, plafonds, gesloten deuren, kasten, spiegels, …), want die kunnen het wifi-signaal aanzienlijk verzwakken.

 

Check na het plaatsen van je booster het positioning-lampje:

 • Is het groen? Dan is alles in orde!
 • Is het oranje? Dan kan het beter… Probeer de Wi-Fi Booster+ dichter bij de Internet Box+ te plaatsen.
 • Is het rood? Dan is de verbinding tussen de booster en je modem echt niet goed. Plaats de booster dichter bij je modem en zorg voor zo weinig mogelijk obstakels, plaats de Wi-Fi Booster+ ook in de hoogte.


Gebruik indien nodig verschillende Wi-Fi Boosters+. Heb je thuis meer dan één verdieping en is het moeilijk om de juiste plaats te vinden? Dan kan je meerdere Wi-Fi Boosters+ aansluiten. Hiervoor volg je de installatiegids zoals voor de eerste booster, maar plaats deze in een andere kamer/ op een andere verdieping. Nadat je hem hebt aangesloten moet het positioning-lampje groen worden.


Hier lees je hoe je je wifi boosters installeert.

De WI-FI Boosters+ maken gebruik van EasyMesh technologie, waardoor de boosters met elkaar kunnen verbinden. Dit komt de kwaliteit van de verbinding ten goede en je zal daardoor binnen een grotere oppervlakte van je wifi gebruik kunnen maken. Dankzij wifi 6, maakt jouw toestel ook automatisch verbinding met de wifi-booster die de beste verbinding biedt. Deze optie is standaard actief vanaf het moment dat er twee wifi-boosters geïnstalleerd zijn.

 

Scherm_afbeelding_2023-04-24_om_12.33.17.png