Waar plaats ik het best mijn wifi-boosters?

Hoe weet ik welke modem ik heb?
Bbox-3
Internet Box
Aan de hand van de onderstaande foto's kan je makkelijk te weten komen welke modem er bij jou thuis geïnstalleerd is.

  • BBox-3:
   BBOX_3V%2B_3-4_DROITE.png
   Heb je een Bbox-3? Klik dan op het tabje ‘B-box3’ om te zien waar je je wifi-boosters best kunt plaatsen.

  • Internet Box:
   5-4.png
   Heb je een Internet Box? Klik dan op het tabje ‘Internet Box’ om te zien waar je je wifi-boosters best kunt plaatsen.

Om je wifi-booster goed te plaatsen en je wifi in je woning te optimaliseren, hou je best met een aantal dingen rekening:

 • Als je de wifi-booster enkel via wifi kan aansluiten op je modem, kan eventuele vloerverwarming/de grootte van je woning/isolatie of constructies in vloer en/of plafond het bereik van je booster verkleinen. 
 • We raden je dan ook sterk aan om je wifi-booster via een netwerkkabel op je modem aan te sluiten. In sommige (nieuwbouw-) woningen is die bekabeling aanwezig en beschikbaar via outlets in de muur.

In andere gevallen is het aangeraden om boosters te bestellen die via het stroomnetwerk werken (zogenaamde powerlines) om zo een goede internetverbinding in de hele woning te garanderen. Powerlines zijn beschikbaar bij een aantal Viking Deal-partners. Zo verdien je er ook nog eens Vikingpunten mee!

Hier lees je hoe je je wifi boosters installeert.

Om je wifi-booster zo optimaal mogelijk te gebruiken, kan je deze best op een centraal plekje zetten tussen je internet box en het toestel dat wifi moet kunnen ontvangen. Zet de booster aan, en check of het positioning lampje groen kleurt. Is dit niet het geval? Plaats de booster dan dichterbij de internet box.

Als je thuis een intern ethernetnetwerk hebt, kan je de wifi-booster hier ook mee verbinden via een ethernetkabel om je wifi-netwerk uit te breiden of om een tweede apparaat aan te sluiten via de tweede poort. Als je de wifi-booster hebt aangezet, zal het positioning-lampje blauw kleuren. All done!

Goed om te weten: de wifi-boosters maken gebruik van EasyMesh technologie, waardoor de boosters met elkaar kunnen verbinden. Dit komt de kwaliteit van de verbinding ten goede en je zal daardoor bovendien binnen een grotere oppervlakte van je wifi gebruik kunnen maken. Dankzij wifi 6 verbindt je toestel ook automatisch met de wifi-booster die de beste verbinding biedt. Vanaf dat er twee wifi-boosters geïnstalleerd zijn, is deze optie standaard beschikbaar.

Hier lees je hoe je je wifi boosters installeert.

Scherm_afbeelding_2023-04-24_om_12.33.17.png