Hier niet. Zullen we dat afspreken?

Het 'Hier Niet' initiatief is in het leven geroepen om online haatspraak op social media tegen te gaan. Met deze richtlijnen willen we er mee voor zorgen dat socialemediakanalen een plaats zijn waar je kan zeggen wat je denkt, op een respectvolle manier. Zo houden we het fijn voor iedereen die meeleest.

Bij Mobile Vikings moedigen we interactie op onze socialemediakanalen zeker aan. Dus vragen stellen, commentaar of kritiek geven, mag allemaal. Moeten we het altijd eens zijn met elkaar? Zeker niet. Gebruik je recht op vrije meningsuiting en schreeuw je mening gerust van de socialemedia-daken. Maar, er zijn grenzen.

Haatspraak? Scheldwoorden? SPAM of naaktbeelden? Hier niet.

Wat is haatspraak?

Het openbaar aanzetten tot haat, discriminatie, geweld of segregatie ten aanzien van een persoon of groep omwille van een beschermd criterium (etniciteit, afkomst en culturele achtergrond, nationaliteit, religie, gender, seksuele geaardheid of handicap).

Berichten die hieraan voldoen kunnen strafbaar zijn en horen niet thuis op sociale media. Deze kunnen zonder verwittiging verwijderd worden en je reactie kan gerapporteerd worden bij het socialemediakanaal, bij Unia en/of bij de politie.

Meer info vind je terug op de website van 'Hier niet'.